čtvrtek 14. února 2013

Proč je Joyetech eVic nejlepší grip na trhu?

Dnes se Vám pokusím představit široké přednosti e-cigaretového gripu Joyetech eVic, který byl horkou novinkou konce minulého roku.
eVic je první inteligentní grip na trhu, tedy tak to hlásají prodejci. Osobně nevím, co je inteligentního na pár kouskách rezistorů, ale dobře. Nyní tedy shrnu v bodech, proč si myslím, že je eVic ten nej a nakonec i nějaká ta negativa, protože nic není dokonalé.

1) Tělo gripu - grip je vyrobený z hliníku a plastu. Hlavní výhodou hliníku je to, že se sice (jako všechno) odře, ale neodře se nějaký lak, jako u pochromovaných gripů, namátkou první Lavatube Chrome. Hliníkový je tubus, který obsahu baterii a horní krycí kroužek, který schovává závitovou část.

2) Variabilita - kde jsem skončil u prvního bodu, začnu u druhého a tím je horní krycí kroužek. Tento kroužek můžete lehce odšroubovat a tak nehrozí, že by jste něco nenasadili (nesající ViVi Nova u LT apod.). Kroužek kryje závitovou část a zde je další výhoda - grip má jak vnitřní, tak vnější závit, díky čemuž můžete použít jakýkoli HW, včetně cartomizéru T2 (CC), který je hodně široký nebo třeba starší, ale u některých kuřáků stále oblíbené EGO-W.
Další variabilní částí je tubus na baterii, který lze vyměnit za jiný, třeba na menší 18350 baterii. Na fotografiích vidíte, jak se dá eVic rozebrat.


 Detail závitové části


Našroubovaný cart T2 a sundaný krycí kroužek


 Nasazování kroužku

  
A sestavená cigareta


Jak jste si jistě všimli, tak jiným tubusem můžete i změnit barvu gripu. Tento krátký tubus je originál Joyetech a do prodeje se chystají dlouhé tubusy v černé a bílé. Navíc se s těmito tubusy bude prodávat i horní kroužek ve stejné barvě.

3) Elektronika - grip má samozřejmě nastavení výstupního napětí a to v rozsahu 3.0-5.0V. Dále je možno nastavovat výkon v rozsahu 2.0-11.0W. Osobně jsem nenašel výhodu v používání nastavování výkonu, ale po premiéře gripu Zmax je to velmi módní a žádané. Každopádně tyto dvě fce má dnes každý druhý grip za tisícovku. Nyní přichází ta vymakanější část...

4) Synchronizace - eVic je první grip, který můžete připojit k PC/MAC a synchronizovat svou historií vapování. Můžete se například podívat, jak moc jste kouřili ve středu 2. Ledna a připadně údaje vyexportovat do grafů ve formátu xml. Nabíjení během připojení pomocí MicroUSB kabelu je samozřejmostí. Osobně jsem rád, že Joyetech nekopíruje konektor Applu jako Samsung a použil klasické MicroUSB.
Jelikož se jedná o ten inteligentní grip, výrobce vydává aktualizace FW a nyní (14.2.2013...sakra on je Valentýn??) je aktuální verze 1.2 (již třetí). Velkou novinkou této verze jsou módy kouření MVR VV a MVR VW. A o co že jde? V ovládacím a synchronizačním programu si můžete nastavít, že první vteřinu bude žhavit na (např.) 4,2V (nebo W) a druhou už méně. Nastavovat to lze po desetinách vteřiny. Výhodou této fce je rychlejší náběh rozžhavení spirálky a následně nehrozí přepálení liquidu.
Na obsahu nových FW se podílejí právě sami kuřáci, kteří mohou posílat Joyetechu své nápady na vylepšení.

5) Perličky co potěší:
- měření odporu nasazeného atty/cartu, možno zobrazit na hlavní obrazovce a ukáže se vždy po našroubování atty/cartu.
- hodiny a datum, opět lze zobrazit na hlavní obr.
- počet potažení (lze resetovat) a počet zbývajících potažení (variabilní dle nastavených V/W). U této fce je nutné v menu uvést kapacitu baterie.
*Mezi těmito třemi fcemi lze přepínat, nelze je na hl. obr. zobrazovat najednou, ale stačí jen podržet kolečko směrem doleva. Viz video níže.



- jednoduché nastavování hodnot V/W otočným kolečkem, nehrozí uklikání jako u gripů ala Zmax, Vmax, ProVari.
- fungují i atty/carty s odporem 1.1Ohm
- zobrazení stavu baterie v procentech



A nějaká ta negativa:
1) Výkon - pro někoho může být maximálních 5V a 11W málo, ale dnes jsou běžně dostupné nízkoodporovné atty/carty
2) Čitelnost displeje - na slunci je to bída, teda ne bída, ale prostě nic nevidíte.
3) Odolnost - plast na displeji pravděpodobně při prvním tvrdém nárazu praskne.

Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte se ptát. Můžete jak zde v komentářích, nebo na našem e-kuřáckém facebooku.

4 komentáře:

  1. Mám tablet Samsung galaxy tab3 a nevím jestli se ty data dají stáhnout i na tento tablet. Nebo jen na pc . poraďte

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,
      tablet bohužel není možné s eVicem synchronizovat. Jinak řečeno pro Android není ovládací aplikace.

      Vymazat
  2. The joyetech brand is the biggest company of e cigarette in the world. They enjoy a great reputation with our reliable products digiflavor drop solo rda with different flavors. It also helps the vaping market more and more popular with other vaping products like footoon aqua reboot. So I think it's a good brand!

    OdpovědětVymazat