úterý 2. října 2012

3G modem pro Auroru II a internet v akci u VF

Dnes jsem navštívil nákupní centrum IGY v Českých Budějovicích. U Vodafone již asi týden tam mají v akci Internet do notebooku, neboli 4GB FUP, za 277kč (50% sleva). Už jsem na to myslel týden a vzhledem k tomu, že mobil s 1GB FUP používám často jako hot spot, koupil jsem. Nyní si shrneme průběh koupě.




Výhody:

  • 4GB FUP což by mohlo stačit na prohlížení webu na celý měsíc, když vynecháme HD videa na YT.
  • 50% sleva, tzn. cena 277kč měsíčně.
  • USB modem za 77kč.
  • U mne mi bude chodit stále jedna faktura, jen o necelé tři kilča tučnější.
Nevýhody:
  • Nelze tento balíček "přibalit" k Vašemu telefonnímu tarifu, musíte si pořídit novou SIM. Na tu sice lze poté navázat telefonní a sms balíčky, ale je to zase změna čísla...a atd.
  • Nutnost složit vratnou jistinu 500kč, ačkoli jsem již 9 let zákazníkem VF.
  • Úvazek na dva roky.
Vše proběhlo v podstatě bez problémů, tedy až na to, že mám asi 4 platební karty a první se nechtělo. Prodavač mi vysvětlil vše, co už znám, odstranil pin ze SIM, já složil 577kč (jistina + cena za modem), podepsal smlouvu a šel s taštičkou domu. S prodavačem jsme se v průběhu nákupu a vyplňování údajů jím do PC bavili o škole, telefonech, tarifech..atd. Byl to relativně příjemný zážitek a prodavač i přiznal, že ceny jsou v čechách na přes držku.

Doma jsem vše vybalil a modem připojil k notebooku (sim již vložil prodavač). Modem se nainstaloval a já poté musel projít instalací programu Vodafone Connect (nebo tak nějak :-D). 
Vše je hotovo a jdu na program. On sám disponuje určitou chytrostí, protože jakmile najde volnou či již odheslovanou wifi síť, připojí se k ní. K připojení přes 3G dojde až po tom, když není k dispozici Wifi. Považuji to za velice šikovnou věc. Osobně jsem si pořídil modem hlavně do školy, kde funguje Wifi asi jednou denně na půl hodiny. Díky "fjůčr" té VC aplikace budu šetřit FUP, když Wifi náhodou bude fungovat. 

Abych se dostal k tomu, co je vlastně v nadpisu. Vlastním čínský tablet Ainol Aurora II. Nemá žádné připojení k internetu kromě Wifi. Již dříve jsem četl, že podporuje 3G USB modemy připojené přes redukci OTG. Zkusil jsem to tedy. Modem jsem připojil, chvilku (asi 30s) jsem počkal, poté se rozblikala dioda na modemu a na displeji se objevila stupnice signálu s poznámkou "3G". A hle, ono to funguje, paráda. 

2 komentáře:

  1. S tabletem je to sice těžkopádné, ale stále použitelné. Škoda, že neexistuje nějaká malá OTG redukce, co by byla zahnutá.

    OdpovědětVymazat